Filipinler'de tayfun şoku

MANİLA (İHA) - Filipinler'de dün yaşanan tayfun olayından sonra, acı sonuçlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Tayfun sonucu yaklaşık 11 bin kişi evsiz kaldı, 30 kadar insan da kayboldu. Şu ana kadar 19 kişi hayatını kaybetti.

Tayfun olayı sırasında toprak kaymaları da oluştu. Yerel halkın verdiği bilgilere göre, hala toprak altında bulunan insanlar var. Bu insanlara halen ulaşılamıyor. 170 kilometre hızla esen rüzgar ve şiddetli yağmur, Gigmoto sahil kasabasına bağlı 3 köyü yok etti. Çevre bölgelerde yaşayan 700 aile, evsiz kaldı.
Filipinler'in Luzon Eyaleti'nde meydana gelen olayda, kurtarma ve hasar tespit çalışmaları olaydan hemen sonra başladı. Çalışmalar hala sürüyor.
Felaket yerine ulaşmak için resmi helikopterler kullanılıyor. Bölgeye ulaşan yollarda, yer yer tıkanmalar yaşanıyor. Otoyollarda meydana gelen kazalar nedeniyle kapanan yollar, ulaşımı zorlaştıran bir başka konu. Zincirleme kazalarda can kaybı meydana gelmezken, olayda 14 kişi yaralandı.
Filipinler'in kuzeyinden başlayan tayfun dehşeti, doğu istikametinde ilerleyerek, sahilde bulunan Luzon Bölgesi'ni vurdu.
Hükümete bağlı kurtarma ekiplerinin verdiği son bilgilere göre 11 bin kişi evsiz, Luzon Bölgesi'nde bazı adalar ile köylerde 15 bin kişi çaresiz kaldı.

Reklam
Reklam