Filistin kervanı Sakarya'da

SAKARYA (İHA) - Filistin'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için Fransa'nın Strasbourg kentinden geçtiğimiz Temmuz ayının 4'ünde yola çıkan "Filistin Kervanı" üyeleri, Sakarya'ya ulaştı.

Filistin Kervanı'nı oluşturan Fransız, İtalyan, Alman, Hollandalı, İngiliz, Türk ve Filistinli üyeler, ellerinde Filistin ve üzerinde "barış" yazan bayraklarla ilk olarak Atatürk Stadı'na geldi. Grup buradan yaya olarak Çark Caddesi'nden yürüyerek Atatürk Bulvarı'nda bulunan Adapazarı Kültür Merkezi'nin önüne geldi. "Filistin'e özgürlük, duvarlar yıkılsın" şeklinde slogan atan grup, basın açıklamasının ardından yemek yemek üzere SAKVA'ya geçti. Grup, akşam yemeğinin ardından Düzce'ye hareket etti.

Reklam
Reklam

Bu arada Atatürk Bulvarı'nda boyacılık yapan 12 yaşındaki Mehmet Solmaz ile grup içinde bulunan Fransız genç arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Boyacı Mehmet, okulda öğrendiği İngilizce ile Fransız gençle konuşmak istedi. Fransız gençle anlaşamayan Mehmet, bu kez gencin çıplak ayaklarını boyamak istedi. Boyacı Mehmet, Fransız gencin ayaklarına cila sürdükten sonra, tırnaklarını siyah boya ile boyadı.