Filistin'de uzlaşmaya doğru

GAZZE (İHA) - Filistin'de gruplar arasındaki gerginliği gidermek için yapılan görüşmelerin yakında anlaşama ile sonuçlanacağı belirtildi.

Filistin'de 20'den fazla kişinin canına mal olan iç çatışmaları durdurmak ve taraflar arasında bir anlaşmaya varmak için yapılan müzakerelerde sona gelinirken pek yakında bir anlaşmaya varılacağı ifade edildi.

Gazze'de yapılan dünkü görüşmeye Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve Filistin lideri Mahmud Abbas'ı temsilen Ravhi Fetih katıldı. Filistinli gruplar, İsrail zindanlarındaki Filistinli üst düzey liderlerin hazırladığı plan doğrultusunda ulusal bir anlaşmaya varılabileceği yönünde görüş belirttiler.

Reklam
Reklam

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, ulusal bir konsensüse ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, "İslami ve milli güçlerin Hamas liderliğindeki koalisyona katılmaları için kapı açıktır" dedi.

Bir uzlaşmanın koalisyon hükümeti kurma ihtimalini kuvvetlendireceğini belirten Haniye, "Halkımız, milli birlik adına pek yakında güzel haberler duyacak" diye konuştu.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın temsilcisi Ravhi Fetih de açıklamasında, "Pazartesi günü Başkan Abbas da dahil, Meclis Başkanı ve bütün grupların temsilcileri hapishanedeki Filistinlilerin hazırladığı plan doğrultusunda bir anlaşmayı imzalayacak. Umarım Pazartesi günü tüm grupların katılımıyla nihai bir anlaşmaya tanıklık ederiz" dedi.

Gruplar arasında anlaşma sağlanırsa 26 Temmuz'da yapılması planlanan referandumdan vazgeçilmesi gündeme gelecek.