Filistin'e insani yardım

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek üzere, 1 milyon dolar tutarında, bin 357 ton acil gıda, ilaç ve sağlık sarf malzemeleri ile 3 adet ambulans yardımında bulunulacağını bildirdi.

Gül, Filistin'e yapılacak olan insani yardıma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye ile Filistin arasındaki tarihten gelen bağlar çerçevesinde dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak üzere, bir eylem planı uygulandığını belirten Gül, bu çerçevede, Filistin hükümeti ve halkına 1 milyon dolar tutarında toplam bin 357 ton acil gıda ve muhtelif ilaç ve sağlık sarf malzemesi ile 3 adet ambulans yardımında bulunulmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Gül, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü eşgüdümünde hazırlattırılan sözkonusu yardım malzemelerinin, konvoylar halinde, karayolundan, Suriye ve Ürdün güzergahı üzerinden Filistin makamlarına teslim edileceğini belirtti. Gıda yardımının yaklaşık 100 tonunun Filistinli ailelere Türkiye Kızılay'ı tarafından mahallinde, gıda paketleri şeklinde dağıtımının planlandığını kaydeden Gül, "Yardım malzemelerini taşıyacak ilk konvoyun bu hafta içinde Türkiye'den yola çıkması öngörülmektedir" dedi.