Filistin'e yardıma yeşil ışık

WASHINGTON (İHA) - Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin'e yardım için teklif ettiği geçici bir mekanizmanın kurulmasına Ortadoğu dörtlüsünden destek geldi.

Ortadoğu barış görüşmelerini yürütmek için oluşturulan dörtlü grup; Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), ABD ve Rusya, Filistinlilere yardım amacıyla kurulması düşünülen geçici bir mekanizmayı hayata geçirmeye destek verdi.

Dörtlü grup adına yapılan ortak açıklamaya göre, Filistinlilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardımlar doğrudan halka ulaştırılacak.
Söz konusu grup, AB'nin acil ihtiyaçlar için Filistinlilere vermeyi planladığı 100 milyon dolarlık yardıma da yeşil ışık yaktı.
Filistinlilere yapılan uluslararası yarımların tamamına yakını Hamas'ın iktidara gelmesi ile askıya alınmıştı.

Reklam
Reklam

Batılı güçler, Hamas'tan İsrail'e karşı verdiği mücadeleyi durdurmasını ve bu ülkenin varlığını resmen tanımasını talep ediyor. Hamas tarafından şu ana kadar yapılan açıklamalarda İsrail'in tanınmasının söz konusu olamayacağı ve mücadelenin de devam edeceği belirtildi. Hamas, İsrail'in 1967 sınırlarına dönmesi durumunda bu ülke ile uzun süreli bir ateşkese razı olabileceğini açıklamıştı.