Filistin'in BM'de "gözlemci Devlet" Statüsü Kazanması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Filistin'in BM'de "gözlemci devlet" statüsü kazanmasıyla ilgili olarak, "Bağımsız ve egemen bir Filistin devleti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Filistin'in BM'de "gözlemci devlet" statüsü kazanmasıyla ilgili olarak, "Bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulmadıkça ne İsrail'e barış gelir ne Ortadoğu'ya barış gelir ne de dünya barışı sağlanabilir. Filistin halkının kendi devletini kurması, İsrail için de en önemli güvenlik poliçesidir" dedi.

Bağış, Ramada Altın Kayısı Otel'de düzenlenen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" proje açılış toplantısında yaptığı konuşmada, bugünün aynı zamanda tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bugünün belki de dünya tarihine kalın harflerle işlenmesi gereken bir gün olduğunu vurgulayan Bağış, "Çünkü bugün Filistin halkı 65 yıl aradan sonra ilk defa Birleşmiş Milletler'de gözlemci statüsüyle devletliğinin ilk adımını atmış oldu. Türkiye'nin çok büyük diplomatik çabalarıyla, Sayın Başbakanımızın bizzat pek çok lideri telefonla arayıp, bu konuda ortaya koyduğu net tutumla, Filistinli kardeşlerimiz gözlemci devlet statüsüne kavuştular. BM Genel Kurul Salonu'nda karar çıktıktan sonra dünyanın Filistin'i ayakta alkışladığı sıralarda kimileri de ilk defa organize bir şekilde dünyayı manipüle edemeyeceklerini anladılar" diye konuştu.

Kararın ardından herkes ayaktayken oturan birileri olduğunu dile getiren Bağış, "Onlar da herhalde gerekli mesajı aldılar. Filistin davasına gönül veren Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının, bütün farklılığıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle, doğulusu batılısıyla dün gerçekten büyük bir haksızlığın sonuna giden yolun ilk adımının atıldığını gördüler. Bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulmadıkça ne İsrail'e barış gelir ne Ortadoğu'ya barış gelir ne de dünya barışı sağlanabilir. Filistin halkının kendi devletini kurması, İsrail için de en önemli güvenlik poliçesidir. Artık bunu bütün dünyanın görmesi, kabullenmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: