Filistin'li Abdullah, Bolu'da Tedavi Görüyor

İsrail'in hava saldırısında yüzüne çok sayıda şarapnel parçası isabet eden ve bir gözünü kaybeden Filistinli Abdullah Bolu'da tedavi ediliyor.

İsrail'in hava saldırısında yüzüne çok sayıda şarapnel parçası isabet eden ve bir gözünü kaybeden Filistinli Abdullah Bolu'da tedavi ediliyor.

Geçtiğimiz nisan ayında İsrail'in Filistin'in Refah kentine yaptığı hava saldırılarında Filistinli Joma Albahabsa'nın evinin bahçesine bomba düşmüş ve yüzüne çok sayıda şarapnel parçası isabet eden 4 yaşındaki oğlu Abdullah sağ gözünü kaybetmişti.

Şarapnel parçaları nedeniyle hayati tehlikesi olan oğlunu kurtarabilmek için ilk önce Mısır'a giden ve burada oğlunun ameliyatlarını yaptıran Albahabsa, daha sonra oğlunu daha iyi tedavi görmesi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi.

Reklam
Reklam

Tedavi altına alınan oğlu Abdullah'ın bir hafta sonra yapılacak ameliyatla gözünün kurtarılmasından ümitli olduğunu anlatan acılı baba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin'in Refah kentinden oturduklarını söyledi. Mısır sınırındaki bu şehirde küçük bir ev ve bahçelarinin olduğunu anlatan baba Joma, "Abdullah bahçede kardeşleriyle oyun oynarken İsrail hava saldırısı gerçekleştirdi ve yakınımıza bomba düştü. Abdullah ve kız kardeşinin yüzüne şarapnel parçaları geldi. Abdullah'ın sağ gözü 60'da 1 oranında görüyor. Yüzünden 18 tane şarapnel parçası çıktı" dedi.

Saldırıda evlerinin tamamen yıkıldığını, çocuklarının ve eşinin yaralandığını aktaran Joma Albahabsa, Abdullah'ın dışında 4 tane daha çocuğunun bulunduğunu saldırı sonrasında evini bir çadır altında topladığını ve eşiyle çocuklarını Refah'ta bırakarak, oğlu Abdullahın tedavisi için yollara düştüğünü anlattı.

Oğlunu tedavi ettirmek için Mısır'a götürdüğünü, burada ameliyatla şarapnel parçalarını aldıklarını aktaran Joma Albahabsa, daha sonra Türkiye'ye gidip gelen arkadaşlarının desteği, Kızılay'ın yardımıyla Abdullah'ı Türkiye'ye getirebildiklarını söyledi. Oğlunun Bolu'da gözünden yeniden ameliyat olacağını, ameliyattan sonra Abdullah'ın gözünün kurtulabileceğini inandığını belirtti.

Reklam
Reklam

-"İsrail saldırısında çok sayıda çocuk öldü"-

Oğlu Abdullah'ın ameliyatından sonra Filistin'e döneceklarını anlatan acılı baba Joma, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail'in son saldırısında da çok sayıda çocuk yaralandı ve öldü. İsrail katildir. İsrail çocukları öldürüyor ve hastaneleri yıkıyor. Hastalara verilecek ilaç yok Filistin'de. Bizim sert duruşumuz karşısında İsrail ateşkes sağlamak zorunda kaldı.

Filistin'deki gençler Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir şeyler bekliyorlar ve onu örnek alıyorlar. Eskiden Mısır kapıları açık değildi ama şimdi Mursi'nin de aldığı kararlarla oradan yardımlar ilaçlar gelebiliyor. İhtiyaçlarımızı oradan karşılamaya çalışıyoruz. Hüsnü Mübarek zamanında ilaç veya yardım alamıyorduk. Günde 4 saat elektrik veriliyor şu anda. Onun dışında elektriğimiz de yok. Döndüğümüzde de Filistin'deki mücadelemize devam edeceğiz"

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz