Filistinli örgütler ateşkes kararı verdi

Filistin'in radikal örgütlerinden Tanzim'in liderlerinin, İsrail'in geçen Pazartesi gecesi düzenlediği ve Hamas askeri kanadı komutanı Salih Şehade ile 9'u çocuk 14 sivilin hayatını kaybettiği saldırıdan bir buçuk saat önce tek taraflı ateşkes ilan etme kararı aldığı bildirildi.

Planlanan ateşkes beyanının taslağı bugün İsrail'in Yediot Aharonot gazetesinde yayınlandı. Gazete, AB ile Suudi Arabistan ve Mısır'ın iki aydır sürdürdüğü çabalar sonucunda Filistinli radikal örgütlerin ateşkes beyanı kararı aldığını öne sürdü. Gazete, AB'li yetkililerin bu kararı Pazartesi günü İsrailli yetkililere bildirdiğini iddia etti.

Yediot Aharonot gazetesine yorumda bulunan İsrail güvenlik yetkilileri, Filistinli radikal örgütlerinin bu beyanının ciddiye alınmadığını ve önem verilmediğini söyledi.

Reklam
Reklam

İsrail F-16 savaş uçaklarının pazartesi gecesi Gazze'ye düzenlediği saldırıda, Hamas'ın askeri kanadı İzzedin El Kassam Tugayları'nın lideri Salih Şahade ile aralarında çocukların da bulunduğu 14 Filistinli hayatını kaybetmiş, yaklaşık 140 kişi de yaralanmıştı.

İsrail bu operasyonu sadece 14 masum Filistinliyi değil aynı zamanda ile iki aydır devam eden ateşkes çabalarını da öldürmüş oldu.

Anahtar Kelimeler: