Filistinli tutuklular için Arınç'tan yardım talebi

Ankara AA- Tutuklu bulunan Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik'in eşi Nahila Al-Dwaik, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a, "Çok sayıda milletvekili İsrail hapishanesinde. Sizin güçlü ve seri bir şekilde ağırlığınızı koymanızı istiyoruz" diyerek, yardım istedi.

Arınç, tutuklu bulunan Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik'in eşi Nahila Al-Dwaik, Filistin Halk Meclisi Lideri Ahmad Saadat'ın eşi Abla Saadat, milletvekili Nasır Abdeljawad'ın eşi Aishah Ahmad Abdeljawad ve oğlu Üseyd Abdeljawad ile Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı İbrahim Temim'i kabul etti.

Reklam
Reklam

Dwaik, "İsrail'in elinde yaklaşık 13 bin esir var. Filistin'e en büyük desteği siz veriyorsunuz, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Filistin Halk Meclisi Lideri Ahmad Saadat'ın eşi Abla Saadat bütün esirlerin serbest bırakılması için mücadele verdiklerini belirterek, "10 yılla 30 yıl arasında içeride kalacak olan mahkumlar var. Bazılarından haber alınamıyor. 8-10 yaş arasında 330 çocuk esir var. Tümünün kurtulmasını istiyoruz" dedi.

Tutuklu bulunan Meclis Başkanı ve milletvekillerinin serbest bırakılmaları için çeşitli girişimlerde bulunduğunu anlatan Arınç, bu tutuklamaların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.