Filiz Aker'in yeğeni: Teyzem Vatan Şaşmaz'a platonik aşıktı

Sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden eski manken Filiz Aker'in yeğeni Dora Altınbaşak gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dora Altınbaşak, "Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. İnan teyzeme üzülüyorum ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum... 'Karısını boşayacak benimle evlenecek' derdi." diye konuştu.

Filiz Aker’in yeğeni Dora Altınbaşak şöyle konuştu:

“Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. Çok mutluyum diyordu. Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzülme falan filan diyordu. Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim dedi. 10 dakika geçti aradım geliyor musun canım dedim, geliyorum dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. yukarı çıktım kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ona ulaşamıyorum dedim. Güvenlik aldık resepsiyondan. Kapıyı açtırdık. Üst kilit kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük herhalde Vatan’dır bu dedik. Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor şu anda öyle birşey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok.

"YILLARDIR PLATONİK AŞIKTI"

Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. İnan teyzeme üzülüyorum ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum... Eşi hamile miymiş onu da bilmiyorum. Sadece bana yarım saat yukarı çıkıyorum diye diretti. Bir arkadaşım dedi geliyorum dedi. Teyzem uzun zamandır burada kalıyordu. Yaklaşık bir senedir falan. Ben de Ahmet’le evlenince buradan gelin çıktım.

"İKİ SENEDİR TEYZEM BU OTELDE KALIYORDU"

Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze saçmalama derdim. "Karısını boşayacak benimle evlenecek" derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden odur dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm. Neredeyse iki senedir teyzem bu otelde kaldığından (silahı öyle sokmuş olabilir diyor)... " (İHA)

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Korkunç bir cinayetle yaşamını yitiren Vatan Şaşmaz izleyicilerin yakından tanıdığı bir isimdi.

8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğdu. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini verdi. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlandı. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı'na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı. Askerliğini Şırnak'ta yaptı.

2000 yılında ATV'ye geçti. Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz birlikte sabah şekeri oldular. Uzun süre (875 bölüm) sabah programı sundu. 'Özel Hat' programıyla Magazin Gazetecileri Derneği'nin 'En İyi Erkek Sunucu' ödülünü aldı. 4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı. Engin karakteriyle büyük beğeni topladı.

Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York'da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.