Filiz, bornoz kuşağıyla intihar etti

Erzurum’da 9 ay önce amcasının oğluyla zorla evlendirildiği ileri sürülen 22 yaşındaki Filiz K., evinin yatak odasında bornoz kuşağı ile intihar etti.

Karaçoban İlçesi'nde yaşayan Filiz K.'yı ölüme götüren olaylar zinciri, bir yıl önce başladı. Filiz, beşik kertmesi diyerek amcasının oğlu 25 yaşındaki E.K. ile evlendirilmek istendi. Buna karşı çıkan Filiz K., tüm itirazlarına karşın sözünü dinletemedi. Ailesinin baskısıyla 9 ay önce amcasının oğlu E.K. ile düğünü yapılan Filiz K., Erzurum’un Palandöken İlçesi'nin Süt Evleri Mahallesi'ne gelin gitti.
Filiz K. düğün sonrası el öpmek için gittiği Karayazı İlçesi'nde ailesine iddiaya göre “Ben bu evliliği yürütemeyeceğim. Ne olur beni kurtarın, yoksa intihar ederim” diye yalvardı. Yakınları da ididaya göre Filiz K.'ya, “Kendini öldür ama bu eve dönme” yanıtını verdi.
Eşi E.K. ile Erzurum’deki evlerine dönen Filiz K., istemediği bu evliliğe 9 ay dayanabildi. Akrabası olan eşi ve onun ailesiyle sürekli sorun yaşayan ve baskı gördüğü ileri sürülen Filiz K. dün öğleden sonra evde kimsenin olmadığı sırada yatak odasının tavanına kendini bornoz kuşağı ile astı. Filiz'in tavanda asılı cansız bedenini gören yakınları, güvenlik güçlerine haber verdi.
Yapılan otopsinin ardından Filiz K.'nın cenazesi Karaçoban İlçesi'ne götürüldü ve toprağa verildi. Bazı yakınları, Filiz'in ailesi ve eşi tarafından bile bile intihara sürüklendiği iddiasında bulununca, savcılık soruşturma başlattı.