Film Gibi Banka Soygunu Kamerada

Esenyurt’ta, geçtiğimiz hafta bir banka şubesinde meydana gelen silahlı soygunun faillerinden ikisi yakalandı. Film sahnelerini...

Esenyurt’ta, geçtiğimiz hafta bir banka şubesinde meydana gelen silahlı soygunun faillerinden ikisi yakalandı. Film sahnelerini aratmayan soygun olayı ise, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Soygunculardan birinin başka bir banka soygunu olayında gözaltına alındığı, mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.Hadımköy yolu üzerinde 8 Ekim tarihinde meydana gelen olayda; bir banka şubesine gelen 2 kişi, silahla çalışanları etkisiz hale getirdi. Soyguncular, güvenlik görevlisinin de silahını alarak vezneye yöneldi.

Reklam
Reklam

Vezne görevlisinin kafasına silah dayayan soyguncular, kasadaki paraların kendilerine verilmesini istedi. Veznede bulunan yaklaşık 7 bin 500 lirayı alan 2 soyguncu hızla banka şubesinden çıkarak otomobile yöneldi. Bu sırada yan binanın güvenlik görevlileri de soyguncuları durdurabilmek için havaya ateş açtı. Güvenlik görevlisinden aldıkları silahı da yere atan soyguncular, olaya karışan diğer iki kişiyle birlikte otomobille kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

Gasp Büro Amirliği’nce başlatılan çalışmalarda, soygun anının saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıkarıldı. Görüntülerde, şapkalı silahlı iki kişi, bankaya girerek içeridekilere silah doğrultuyor. Bankadaki kişileri yere yatıran soygunculardan biri, yanında getirdiği çantayı tezgaha fırlatıyor. Banka görevlisi kadın çekmecelerdeki paraları çantaya dolduruyor. Ardından para konulan çantayı alan soyguncular bankadan dışarı çıkarak hızla uzaklaşıyor.

BAŞKA BANKA SOYGUNUNDAN GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞ

Bankadaki ve sokaktaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, soyguncuların kaçtığı aracın plakasını belirledi. İzleri bulunan şahıslardan Kenan Ş. Ve Orhan Ç. İsimli şüpheliler, gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden kahvecilik yapan Kenan Ş.’nin geçtiğimiz Nisan ayında Esenyurt’ta meydana gelen ve yaklaşık 1 milyon lira paranın çalındığı başka bir banka soygunu olayıyla ilgili gözaltına alındığını tespit etti. Kenan Ş.’nin bu olayla ilgili çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü firarda olan kimliği tespit edilen iki kişinin yakalanması için operasyonların devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: