Film gibi kaçış...

İtalya'da en çok aranan 30 mafya üyesinden birisi olan Casalesi ailesinden Giuseppe Setola adlı adam, saklandığı eve baskın yapan polislerden, kanalizasyon tüneline kaçarak kurtuldu.

38 yaşındaki Setola, Napoli yakınlarındaki Caserta'da karısı ve 2 korumasıyla saklandığı eve 50 polis memuru baskın yapınca, yatak odasının tabanına gizlediği gizli geçidi kullanarak, kanalizasyon tüneline indi.

Karısının polisleri oyalamasından faydalanan mafya üyesi, kanalizasyon boyunca 1.5 kilometre çömelerek yürüdükten sonra, otoban yakınlarındaki başka bir geçitten dışarıya çıktı.

Reklam
Reklam

Tünel boyunca ilerlerken önünü görmek için, maden işçilerinkine benzer bir lambalı kask kullanan Setola, daha sonra otoyolda silah zoruyla bir kadın sürücüyü rehin alarak bölgeden uzaklaştı.

Yazar Roberto Saviano'nun Sicilya mafyasını anlattığı 'Gomorra' adlı kitabında da anlatılan Setola'nın, geçtiğimiz yıl Afrikalı göçmenlerle mafya arasında uyuşturucu pazarının paylaşımı konusunda çıkan savaşta, Castelvolturno kasabası yakınlarında öldürülen 6 göçmenin katliamından da sorumlu olduğu belirtiliyor.