Film matik Türkiye'de

İZMİR (İHA) - Avrupa'da çok yaygın olarak kullanılan "Film Matik" cihazı, Türkiye'de ilk kez İzmir'de hizmet vermeye başladı. Otomatik olarak çalışan makine sayesinde film tutkunları, gece yarısı bile makineden DVD ve CD kiralayarak film izleyebiliyor.

Yunan asıllı Lillian Petkopoulou isimli bayan tarafından açılan mağazada hizmet veren "Film Matik", İzmirli film severlere 24 saat hizmet veriyor. İzmir Alsancak'ta açılan DVD ve CD kiralama mağazasına üye olan müşteriler, verilen manyetik kartla mağazaya girerek makineden istediği filmi seçerek alıyor. Müşteri, filmi kullandığı süre kadar ücret ödüyor. Müşteri kartına para yükleyerek, bu işlemi istediği kadar yapabiliyor. Sistem sayesinde gece evde canı sıkılan ve DVD ve CD kiralama olanağı bulamayan film tutkunları, istediği zaman film izleme olanağı buluyor.

Reklam
Reklam

Yunanistan'da ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde de açtığı mağazalarda bu sistemle DVD ve CD kiralama işi yapan Lilian Petkopoulou, mağazayı açtıktan sonra gördüğü büyük ilginin kendini memnun ettiğini söyledi. Geçtiğimiz ekim ayından itibaren Alsancak semtinde otomatik makine sayesinde günün 24 saati hizmet verdiklerini belirten Petkopoulou, "Avrupa, Amerika ve Avustralya'da çok popüler bir sistem. Türkiye'de bir ilk ve ilk dükkan da İzmir'de açıldı. Haftanın 7 günü 24 saat tüm filmleri burada bulabilme olanağınız var. Bu kampanyanın Türkiye'deki distribütörü benim. Hayalim Türkiye'nin çeşitli yerlerinde mağazaları hizmete açarak, herkesin bundan yararlanabilmesi" dedi.

Sistemin büyük bir kolaylık sağladığını ifade eden Petkopoulou, "Çocukların bile kullanabildiği bir sisteme sahip bir makine. Makineyi hizmete açtığımız günden beri çok sayıda insan üye oldu. Bunların arasında çocuk ve yetişkinler de var. Çocuklar için karta özel bir güvenlik kodu giriyoruz. Bu sayede belli yaş sınırı altındaki üyelere erotik filmlerin satışını da engelliyoruz. Müşterilerimizin hepsi bu sitemle çok kolay ve istediği zaman DVD ve CD kiralayarak film izleme keyfini yaşayabiliyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam