Filmden esinlenip sevgilisini dolandırdı

Bir dolandırıcılık hikayesini anlatan "Sıkıysa Yakala" filminin senaryosundan esinlenerek İstanbul'da internet üzerinden dolandırıcılık yapan ve sevgilisini de dolandıran A.B.(19) gözaltına alındı.

İstanbul'da son günlerde artan internet dolandırıcılığı ihbarlarını değerlendiren Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı. Yapılan incelemede bir kişinin sözde sattığı ilanlar için kaparo topladığı ve her seferinde aynı hesap numarası verdiği belirlendi. Polis bunun üzerine hesabın sahibi H.Ç. adlı kadını gözaltına aldı. Poliste ifade veren H.Ç., internet üzerinden tanıştığı ve kendisini pilot olarak tanıtan sevgilisinin banka hesabını kullandığını söyledi. Banka hesabının dolandırıcılık için kullanıldığını bilmediğini söyleyen H.Ç. "Bana annesinin Fransız olduğunu ve pilotluk yaptığını söyledi. Ona inandım. Benden hesap numaramı istedi. Bir arkadaşımdan para gelecek diyerek hesabı kullanmak isteyince şüphelenmedim" dedi.

Reklam
Reklam

Polis ekipleri bu ifade üzerine A.B.'yi gözaltına aldı. A.B.'nin bir dolandırıcılık filmi olan "Sıkıysa Yakala" filminden etkilendiğini söylediği iddia edildi. Zanlının daha öncede aynı yöntemle 110 bin liralık haksız kazanç elde etmekten gözaltına alındığı ve tutuklandığı tespit edildi. Ayrıca A.B.'nin internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 8 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı.