Filpa, teknik tarım ipleri ile tarımsal verimliliği artırıyor

Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş., tarımsal üretimde birim alandan yüksek verim elde edilmesini sağlayacak...

Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş., tarımsal üretimde birim alandan yüksek verim elde edilmesini sağlayacak prizmatik balya ipi üretimi ile hem Türkiye’deki hem de Avrupa’daki çiftçilere hizmet veriyor.
Plastik ambalaj sektörünün yenilikçi kuruluşlarından olan Filpa, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) bulunan modern tesislerinde, yüksek teknolojiyle tarımsal alanda kullanılmak üzere teknik tarım ipleri üretimini sürdürüyor.
Ürettikleri bükümlü, fibrilizeli ve UV katkılı prizmatik balya ipi ile ithal edilen iplerin üretimini yapan Filpa, hem Türkiye’deki hem de Avrupa’daki çiftçilerin imdadına yetişiyor. Prizmatik balya ipleri, buğday, arpa, yulaf, yonca ve yer fıstığının hasat döneminin ardından, kalan sapların modern makineler yardımı ile balyalanması için kullanılırken, dayanıklılığı ile de dikkat çekiyor. Filpa tarafından üretilen bu iplerin yaygın olarak kullanılması ile tarımsal üretimde birim alandan yüksek verim elde edilmesi hedefleniyor. Sektörle ilgili yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden Filpa tarafından üretilen teknik tarım ipleri, fonksiyonel yapısı ile dikkat çekiyor. Prizmatik ipler aracılığı ile balyalar preslendiği için daha az yer kaplıyor, sağladığı nakliye avantajı ile de ürünün zarara uğramasını engelliyor. Dayanıklılığı ile dikkat çeken prizmatik ipler; UV katkılı olması, uzun süre kullanıma imkan veren içeriğindeki antioksidan ve preslenen ürünlerin dağılmasının önüne geçen yapısı ile çiftçilerin iş yükünü hafiflemesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

REKABET GÜCÜ İLE İHRACATIMIZI ARTIRACAĞIZ
Katıldıkları yurt içi ve yurt dışı fuarları ile sektördeki yenilikleri yakından takip ettiklerinin bilgisini veren Filpa A.Ş. Genel Müdürü Salih Sütcü, uzun süren Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları sayesinde, çiftçilerin hasat zamanı işlerini kolaylaştıracak ürünleri piyasaya sürmeyi ve sektöre yenilikler sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Çiftçiler için son yenilikleri olan teknik tarım iplerinin özellikleri sayesinde, çiftçilerin iş yükünün hafifleyeceğini, bunun yanı sıra verimin artacağına inandıklarını söyleyen Sütcü, ürettikleri teknik tarım iplerinin kalitesine güvendiklerinin altını çizdi.
Ürün gamını her geçen gün arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Sütcü, yatırmalarına devam ederek, piyasada hem rekabet gücünü artıracaklarını hem de ihracatlarını artırarak yeni piyasalara gireceklerinin bilgisini verdi.
Tarımda makineleşmenin hızlı ve seri üretim sağladığını dile getiren Sütcü, “Tarımda makine kullanımı, diğer tarım teknolojisi uygulamalarından farklı olarak, verim artışını doğrudan etkilemekle beraber kırsal kesimde yeni üretim yöntemlerinin uygulanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle tarımda makineleşeme sürecini yakından takip ediyor ve çiftçilerimize modern tarım yapılırken üretmiş olduğumuz teknik tarım iplerinin de avantajlarını sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz