Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi -Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kaptan: -"Bölgede benzer köprüler bulunmaktadır ve acilenbunlarla ilgili tedbir alınması gerekmektedir"

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kaptan, "Bölgede benzer köprüler bulunmaktadır ve

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kaptan, "Bölgede benzer köprüler bulunmaktadır ve acilen bunlarla ilgili tedbir alınması gerekmektedir" dedi.

Kaptan, Filyos Çayı köprüsünün önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün çökmesinin ardından 7 Nisan'da olay yerine gelerek incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Köprünün 1951 yılında yapıldığını ve 255 metre uzunluğunda olduğunu belirten Kaptan, köprünün ayaklarında zamanla açığa çıkan ve korozyona uğrayan demirlerin açıkça görüldüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Uzun süreden bu yana kullanılan köprünün, bütün uyarılara rağmen zamanında bakıma alınmadığını savunan Kaptan, "Bölgede benzer köprüler bulunmaktadır ve acilen bunlarla ilgili tedbir alınması gerekmektedir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: