Filyos’ta 23 Nisan Çocuk Mayramı Etkinlikleri Düzenlendi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. Yıldönümü...

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. Yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Belediye makamında yapılan temsili makam değişikliğinde ise Zübeyde Hanım İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Sıla Köroğlu ilginç önerilerde bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. Yıldönmü dolayısıyla Filyos Beldesinde program Belediye Başkanlığı makamında temsili makam değişikliği ile başladı. Makam koltuğunu bir süre Zübeyde Hanım İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Sıla Köroğlu’na bırakan Ömer Ünal, temsili Belediye Başkanı’ndan Filyos’un durumunu değerlendirmesi söyledi. Sıla Köroğlu Filyos’un en önemli sorununun ulaşım olduğunu belirterek Zonguldak yolunun acil olarak çözüm beklediğini ve trenlerinde çalışmaması sorunun dahada büyüdüğünü kaydetti. Köroğlu, “Filyos gelecekte nasıl bir Filyos olacağına karar vermelidir. Turizm kenti olarak Filyos’mu yoksa sanayi kenti olarak Filyos mu bunu belirlemelidir. Su şebekesi ve kanalizasyon sorunu mevcut başkanımızı tarafından ele alındı ve hızla sonuçlar alınmaya başlandı. Aktivite konusunda kültürel ve sosyal anlamda çalışmalar yapılmalıdır. Çevre kirliliğive hava kirliliği konusunda halkımız bilinçlenmelidir. Sahillerimiz temiz tutulmalı yapılan yeşil alanlar, parklar ve aydınlatma alanları korunmalı ve sahip çıkılmalıdır. Beldemizdeki en ciddi sorunlardan biride işsizliktir. İşsizliği önlemek için yeni iş alanları oluşturulmalıdır. Ayrıca bizim gibi küçük çocuklar için eğitim alabilecekleri ve sosyalleşecekleri bir kreş açılması gereklidir.” dedi. Makam değişikliğinden sonra öğrenciler Belediye Başkanı Ömer Ünal ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından stadtaki etkinliklere geçildi. Gösteriler ve şiirlerin okunması ile etkinlik bando eşliğinde kortej geçidinden sonra sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: