Finans skandalına adli soruşturma

Paris (AA)- Fransa'nın büyük bankalarından Societe General'i 4,9 milyar avro zarara soktuğu için gözaltına alınan Jerome Kerviel hakkında bugün "evrakta ve belgede sahtekarlık" yapmak suçundan adli soruşturma başlatıldı.

Savcı Jean Claude Marin, gözaltındaki bankacının tutukluluk halinin devam etmesini mahkemeden talep ettiklerini söyledi.Banka işlemcisi, söz konusu suçlama gereği, Fransız yasalarına göre, 7 yıl hapis ile 750 bin avroya kadar para cezası talebiyle yargılanabilecek.

Savcı, bugün basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk sorgulama sonucu, "gözaltındaki işlemcinin, bankayı zarara soktuğunu kabul ettiğini" söyledi.
Basın toplantısında gazetecilerini sorularını yanıtlayan savcı, "Kerviel, bankanın yatırımları için risk alan tek işlemcisinin kendisini olmadığını, daha düşük seviyelerde yine risk alan işlemcilerin bulunduğunu söyledi" dedi.

Reklam
Reklam

Savcı, Kerviel'e, banka yönetimi tarafından bir anlamda hoşgörü gösterildiğin anlaşıldığını belirtti. Dünyadaki finans kriziyle birlikte, son aylarda 2 milyar avro zarar eden
bankanın, bu yolsuzlak birlikte kaybının 7 milyar avro bulduğu tahmin ediliyor.