Finansbank’tan 150 milyon liralık bono ihracı

Finansbank, 150 milyon lira tutarında 177gün vadeli bono ihracı için 25 –26- 27 Ekim tarihlerinde...

Finansbank, 150 milyon lira tutarında 177gün vadeli bono ihracı için 25 –26- 27 Ekim tarihlerinde talep topluyor.
Nominal değeri 100 lira olan 1 adet banka bonosunun minumum talep miktarı ise 10 adet olarak belirlendi. Bono yatırımcılara referans alınan devlet iç borçlanma senetlerinin üzerinde yüzde 0,75 oranında ek getiri sunacak.
Banka bonolarının yatırımcılar için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu belirten Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:
“Geçtiğimiz mayıs ayında uluslararası piyasalarda kurumumuza duyulan güvenin gücüyle 500 milyon ABD Doları tutarında Eurobond işlemimiz tamamlandı. Bu işlemin roadshow sürecinde gördüğümüz ilgi başarılı faaliyetlerimiz, itibarımız ve güvenilirliğimizin bir sonucudur. Şimdi aynı fırsatı ve birikimimizi müşterilerimize sunmak istiyoruz.”
Banka bonolarının likidite avantajı da olduğunu anlatan Aydın, yatırımcıların ikinci el piyasasında oluşacak fırsatlardan faydalanıp bonolarını vadesinden önce bozdurabileceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz