Fincan: Gaziantep yeni Vali'mizle eğitimde hamle yapacak

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Gaziantep Valisi Erdal Ata...

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Gaziantep Valisi Erdal Ata ile şehrin eğitimde hamle yapacağına inandıklarını söyledi.
HÜRSİAD yönetimi Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Ata, ülke ve kent ekonomisine büyük katkıda bulundukları için Gaziantepli sanayicileri kutladı. Ata, "Bundan sonra da el ele vererek kentimizin ve ülkemizin daha da gelişmesi için çalışacağız. Bu konuda yasalar çerçevesinde biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Bu çağda devletin fabrikalar kurması beklenmezken, yeni iş imkânları oluşturmak görevi özel sektöre düşüyor. Bizim görevimiz sizlerin önündeki engelleri kaldırmaktır. Ayrıca her işin başı eğitim, ilimizin tarihine de sahip çıkacağız, turizmine de sahip çıkacağız, eğitimine de sahip çıkacağız. İlimizin sizin gibi önemli sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı var. Sizin de ilimizin kalkınması ve eksikliklerinin giderilmesi hususunda katkılarınızı bekliyoruz. Raporlar halinde bizlere sunarsanız el birliğiyle ilimizi daha iyi yerlere taşırız." dedi.
Ziyarete katılan Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı da Gaziantep'teki ortak akıl kavramının önemine değindi. Erbalcı, "Gaziantep her geçen gün el birliği ile çalışarak çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Bizler de hem dernek olarak, hem federasyon olarak, hem de konfederasyonumuz TUSKON olarak ülkemizin, ilimizin kalkınması adına önemli faaliyetler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İlimizin kanayan yarası eğitimdeki durumumuzun düzelmesi adına el birliğiyle çok güzel işler çıkaracağımıza ve eğitimde de hamle yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan ise Vali Erdal Ata'nın görev yaptığı her kentte başarı çıtasını yükselttiğine dikkat çekti. HÜRSİAD’ın çalışmalarını anlatan Fincan, Vali Ata’ya "Sizlerin de gelmesiyle Gaziantep'in eğitimde bir hamle yapmasının zamanı gelmiştir. Sizin engin deneyimlerinizle Gaziantep eğitimde de hamle yapacaktır.” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan, Ata'ya Gaziantep’e özgü bakır şekerdenlik hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz