Fındığı Yükseklerde Dolu, Alçaklarda Fırtına Vurdu

Giresun'da cuma günü yaklaşık yarım saat süren ve yer yer hızı saatte 100 kilometrenin üzerine...

Giresun'da cuma günü yaklaşık yarım saat süren ve yer yer hızı saatte 100 kilometrenin üzerine çıkan fırtına fındığa zarar verdi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin; Evren, Yukarıalınlı ve Orhaniye köylerinde hasar gören fındık arazilerinde incelemelerde bulundu. Fındık dallarının yere serildiğine dikkat çeken Keskin, çotanakların rüzgardan etkilendiğini söyledi. Musa Keskin "Meydana gelen ani fırtına sebebiyle özellikle sahil kesiminde 500 metrenin altındaki fındık arazileri fırtınadan olumsuz yönde etkilenmiştir." dedi. Yakın zamanda yüksek kesimlerde yaşanan dolunun fındığa ayrıca zarar verdiğini dile getiren Keskin, "Zaten geçen yıla kıyasla bu yıl fındığın yüzde 20-30 oranında az olduğu söyleniyor. Geçen yıl Giresun merkezde 20 bin ton fındık vardı. Şu anda 15-16 bin ton olacağını tahmin ediyoruz. Rekolte sayımı yapıldıktan sonra gerçek rakamlar meydana çıkacaktır. Ama geçen seneki kadar fındığın olmadığını tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Fındığı bekleyen tehlikelerin henüz bitmediğinin altını çizen Keskin, "Fındığı hasat zamanına kadar bekleyen tehlikeler var. Bu fırtına ya da güneş yanması şeklinde olabilir. Bu yıl havaların sıcak gitmesi bekleniyor. Bu sebeple fındıkta bazı hasarların olacağı tahmin ediliyor. En büyük korkumuz haziran ve temmuz aylarında olması muhtemel güneş yanması. Bu noktada mevcut oluşan zararla ilgili üreticilerin sigortalarına müracaat etmelerini öneriyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: