Fındık Erken Olgunlaşınca Hasat Da Erken Başladı

Ordu'da 3 Ağustos'ta başlaması planlanan fındık hasadı, aşırı sıcak nedeniyle bir hafta erken başladı.

Ordu'da 3 Ağustos'ta başlaması planlanan fındık hasadı, aşırı sıcak nedeniyle bir hafta erken başladı.

Daha önce belirlenen fındık hasat tarihine rağmen Saraycık beldesinde vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle erken olgunlaşan fındık ürünlerinin hasadına başladı.

Kabadüz ilçesinden Saraycık beldesine fındık toplamaya gelen işçilerden Halil Yılmaz, bugün itibarıyla fındık hasadına başladıklarını söyledi.

Aşırı sıcak nedeniyle fındığın bazı bölgelerde zarar gördüğünü ifade eden Yılmaz, "Bizim bu bölgede şu ana kadar oluşan bir zarar gözükmüyor. Havalar sıcak, aynı zamanda ramazan ayı içerisindeyiz. Allah hepimize kolaylık versin. İnşallah devletimiz de fındığa iyi para verecek. Herkes hakkının karşılığını alacak diye düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

-"Çalışma ücretleri 50 lira olur"-

Yılmaz, fındığı toplama işinde çalışan işçilerin günlük ücretlerinin 50 lira civarında olmasını beklediklerini anlatarak, "Bu konuda valilik de belli bir fiyat belirliyor. Ancak dışardan gelen işçiler 30-40 liraya çalışıyor. Ama aşırı sıcak var, hem de Ramazan. Biz 50 günlük ücretlerin 50 lira olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Fındık işçisi Kaan Yılmaz ise aşırı sıcağın kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ancak ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz