Fındık fiyatları tepe taklak

GİRESUN (İHA) - Hükümetin bugüne kadar fındığa destek verip vermeyeceği konusunda net bir açıklama yapmaması, Giresun serbest piyasasında fındık fiyatlarında düşüş yaşanmasına neden oldu.

Bugüne kadar hükümet ortaklarından ve Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durusu'dan fındığa destekleme olup, olmayacağı konusunda bir açıklama gelmemesi nedeniyle Giresun serbest piyasasında kaos ortamı oluşmaya başladı. Belirsizlik nedeniyle Giresun serbest piyasasında fındık fiyatları hızlı bir düşüş ivmesi kazandı. Mayıs ayında 1 milyon 900 bin lira seviyelerinde seyreden fiyatlar, bu tarihten sonra başlayan desteleme krizi nedeniyle bugün 750 bin liraya kadar düştü.

Reklam
Reklam

Fındık tüccarları, fındık fiyatlarının düşmesinin tek nedeninin piyasaya Fiskobirlik'in girmemesini gösterdiler. Fındıktaki bunalımlı dönemi fırsat bilen rantiyecilerin fiyatlarla istedikleri gibi oynadıklarına dikkat çeken tüccarlar, Fiskobirlik'in biran önce piyasalara girmesini istediler. Tüccarlar, bunalımlı dönemin devam etmesi halinde fiyatların 500 bin lira seviyelerinin de altına düşeceği endişesinde olduklarının altını çizdi.