Fındık fiyatlarında şok düşüş sürüyor

ORDU (İHA) - Dünya fındık üretiminin ve ihracatının yüzde 75'ini elinde bulunduran Türkiye'de fındık fiyatlarındaki düşüşün önü alınamıyor. Fındık, dünyanın en çok fındık üretilen yöresi Ordu'da 3.90 YTL'ye kadar düştü.

Son iki yıldır istikrarlı bir çizgi takip ederken bu yıl adeta tepe taklak olan fındıkta tam bir kaos ortamı yaşanıyor. FİSKOBİRLİK'in üreticilere 8 aydır ürün bedellerini ödeyememesi sonucu fındık fiyatları her geçen gün kan kaybediyor. Sezona 6.20 YTL'den başlayan fındık geçen hafta sonunu 4.20 YTL'den kapatırken, bugün 3.90 YTL'ye kadar düştü. Fiyatların daha ne kadar düşeceği merakla bekleniyor. Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy, fındık fiyatlarının hangi fiyata kadar düşerek direnç göstereceğinin kestirilemediğini belirterek, "Bu gidişle yeni sezonun fındık fiyatları çok düşük olacak" dedi.

Reklam
Reklam

FİSKOBİRLİK'in sezon başında fındık fiyatlarını açıklarken hata yaptığını belirten Gürsoy, "Fındık fiyatlarının 6.20 YTL'den bugünkü seviyelere kadar düşmesindeki gerçek sebebin FİSKOBİRLİK tarafından ilan edilen fiyatın dünya fındık fiyatlarının üzerinde olması ve en önemlisi 100 milyon dolar gibi bir parayla 2 milyar dolarlık ihracat potansiyeli olan bu ürüne hakim olabilme düşüncesidir" dedi.