Fındık Işçileri Konaklama Hizmetinden Memnun

 Yurdun çeşitli yerlerinden Ordu'ya gelen geçici fındık işçileri, kendileri için Valilikçe hazırlanan alanlara yerleşmeyi sürdürüyor.

Yurdun çeşitli yerlerinden Ordu'ya gelen geçici fındık işçileri, kendileri için Valilikçe hazırlanan alanlara yerleşmeyi sürdürüyor. Ordu'da fındık sezonuyla çeşitli bölgelerden kente gelen fındık işçileri, Ordu Valiliği tarafından Uzunisa köyü ile Perşembe ilçesine bağlı Efirli köyünde hazırlanan alanlara yerleşiyor. İşçiler için alanlarda tuvalet, banyo ve temiz su hizmeti verilirken çocuklar için ise oyun parkları oluşturuldu. Hatay'dan Ordu'ya fındık toplamak için gelen Vahit Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri için verilen hizmetten memnun olduğunu belirtti. Her yıl şartlarının daha da iyileştirildiğini ifade eden Coşkun, "Allah devletimizden razı olsun. Yıllar önce Ordu'ya geldiğimizde kalacak yer, içecek su bulamıyorduk. Şimdi hem kalacak yerimiz hem de içecek suyumuz var" dedi. Kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını anlatan Coşkun, şöyle devam etti: "Ordu’ya 6 yıldır geliyorum. 1 ay kadar buradayız. Geçen seneye oranla bu yıl yaşam şartlarımız daha iyi. Bu sene banyo, tuvalet ihtiyaçlarımızı daha rahat karşılayabiliyoruz. Her şey çok güzel, tam da istediğimiz gibi. Tek eksiğimiz var, o da çadırlarımızda elektriklerin olmaması. Bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz." Recep Eres ise Diyarbakır'dan Ordu'ya geldiğini belirterek, "Halimizden memnunuz. Devletimiz sağ olsun bizler için her şeyi düşünmüş. Herkese çok teşekkür ederiz. Geçen sene burada sel altında kalmıştık. Bu sene yetkililer buna da çözüm bulmuş. Yapılan bu hizmetleri görünce mutlu oluyoruz" diye konuştu. - "Her şey tam da bizim istediğimiz gibi" Abdurrahman Kazan da birçok şehre giderek çalıştığını dile getirerek, "Sadece Ordu'da böyle güzel hizmetleri görüyoruz. Başka yerlerde pek hizmet alamadık. Her yıl Ordu'ya geldiğimizde temiz su bulabiliyoruz. Çocuklarımıza rahat rahat duş aldırabiliyoruz. Yine çocuklarımız oyun parklarında rahat rahat oynayabiliyor. Her şey tam da bizim istediğimiz gibi" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, geçici fındık işçilerinin çocukları için okul açılacağını söyledi. Cörüt, görevlendirilen öğretmenler tarafından çocuklara çeşitli alanlarda ders verileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: