"Fındık Üreticileri Ürünlerini Depolarda Bekletmeli"

SAKARYA (AA) Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca, fındık üreticilerinin en büyük yaptığı yanlışın depoları olmasına rağmen fındıkları tüccarlara vermesi olduğunu söyledi.

SAKARYA Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca, fındık üreticilerinin en büyük yaptığı yanlışın depoları olmasına rağmen fındıkları tüccarlara vermesi olduğunu söyledi. Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ilçede ve köylerde fındık üreticilerine yönelik bilgilendirme amaçlı afiş astıklarını ifade etti. Fındık üreticilerinin ürünlerinin kıymetini bilmesi gerektiğini dile getiren Tunca, "Tüccarların aldığı fındığın tonu belli, fazla ürün almak istemez. Fabrikalardan talep gelmeyince fiyatlar hiçbir zaman yükselmez. Fındık üreticilerimizin en büyük yaptığı yanlış, depoları olmasına rağmen fındıkları tüccarlara vermesidir. Üreticilerimiz daha sonra 'fındık fiyatları artmıyor' diye konuşuyor" şeklinde konuştu. Tunca, her zaman fındık üreticilerinin yanında olduklarına dikkati çekerek, birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: