Fındık üreticisi meydana iniyor

ANKARA (İHA) - Geçen yıldan kalan fındık paralarını alamadıkları ve bu yıl fındık fiyatlarının düşük gerçekleştiğini belirten fındık üreticileri, Ordu'da Pazar günü dev bir miting düzenleyecek.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin öncülüğünde, Ordu'da Pazar günü saat 11.00'da fındık üreticileri meydanlara inecek. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın konuşma yapacağı mitingin çok kalabalık geçmesi bekleniyor. Miting, kamuoyuna Karadeniz insanının sesini duyurmak amacıyla Ziraat Odaları öncülüğünde esnaf odaları, ticaret odaları, ticaret borsası, muhtarlar derneği, diğer tüm meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşecek.

Reklam
Reklam

Fındık fiyatlarıyla ilgili tartışma, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun'da "Fiskobirlik'in borcunu ödemeyeceğiz, 1.5 trilyon borcunun üzerini çizdik. Bu da başka türlü bir hortumlama değil midir?" sözleriyle başladı. Bu açıklamaya kadar serbest piyasada 4.3 YTL seviyesinde seyreden fındık fiyatlarının açıklama sonrasında 3.5 YTL'ye kadar gerilemesi, üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı. Fındık üreticileri düşük fiyatı protesto etmek üzere Giresun'da hükümete seslerini duyurmaya çalışacaklar.