Fındık üreticisine bayram müjdesi

SAMSUN (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde dondan dolayı mağdur olan fındık üreticisine 71.5 trilyon lira kaynak ayrıldığını, bunun yüzde 15'nin üreticinin hesaplarına yatırıldığını söyledi.

Milletvekili Mustafa Çakır, yaptığı açıklamada, daha önce dondan dolayı zarar gören fındık üreticilerinin mağduriyetini gidereceklerini söylediklerini hatırlatarak, "Sözümüzü yerine getirdik. Fındık üreticilerini mağdur etmedik. Bayram öncesi ödemelere başladık. Samsun'a için ayrılan 33 trilyon liranın yüzde 15'i olan 5 trilyon lira üreticinin hesaplarına yatırıldı" dedi.

Reklam
Reklam

En büyük payın Samsun'a ayrıldığını açıklayan Çakır, "Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde dondan dolayı mağdur olan fındık üreticisi için toplam 71.5 trilyon lira kaynak ayrıldı. Bu rakamın yüzde 15'i bayram öncesi ödenecek. Samsun'a 33 trilyon, Ordu'ya 24 trilyon, Giresun'a 12 trilyon ve Trabzon'a 2.5 trilyon lira pay ayrıldı" diye konuştu.