Fındıklı Belediye Başkanı Özbalaban: "Vatandaşların Can Ve Mal Güvenliğiaçısından Asansör Bakımları Ihmal Edilemez"

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından asansör bakımlarının ihmal edilemeyeceğini belirtti.

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından asansör bakımlarının ihmal edilemeyeceğini belirtti.

Özbalaban, yaptığı yazılı açıklamada, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği bina yöneticisinin, meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörleri yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olduğunu anımsattı.

Asansörlerin bakımı için Makine Mühendisleri Odası ile bir protokol imzaladıklarını belirten Özbalaban, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın can güvenliği açısından asansörlerin bakımı ihmal edilemez. İlçemizdeki asansörlerin bakım ve onarımlarının periyodik bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Belediye sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez kontrol edilecektir. Yönetmelik gereği asansörlere ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesini zorunlu kılmakta ve giderilene dek asansörün işletilmesine izin vermemektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zekeriya Sarıhan / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: