Fındıklı'da Çay Üreticileri ÇAYKUR Ve Özel Sektörü Protesto Etti

Fındıklı ilçesinde bir grup çay üreticisi, ÇAYKUR ve özel sektörün çay alım politikalarını protesto etti.

Fındıklı ilçesinde bir grup çay üreticisi, ÇAYKUR ve özel sektörün çay alım politikalarını protesto etti.

Tüm Üretici Köylü Sendikası Fındıklı Temsilciliği organizatörlüğünde bir grup çay üreticisi Fındıklı Meydanı'nda toplanarak, çay taban fiyatı, kota uygulaması ve özel sektörün çay politikalarına tepki gösterdi. Çeşitli sloganlar atan grup, bir çuval çayı yere döktü.

Grup adına açıklama yapan İlker Küçükşahin, kampanyanın ikinci günü kota ve kontenjanın başladığını savunarak, "Taban fiyat açıklanmadan başlayan bu uygulama bizi özellere mahkum etti. Özellere gittik, ucuz aldıkları yetmezmiş gibi yaş çay karşılığı kuru çay, zeytin verme gibi pazarlıklara mahkum olduk. Emeğimizin karşılığı olan ücreti bile ne zaman vereceklerini bilmeden çayımızı özellere vermek zorunda kaldık" dedi.

Reklam
Reklam

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz