Fındıkta Don Sigortası Için Kurumlarhafta Sonu Da Hizmet Verecek

5 Mart'ta sona erecek "fındıkta don sigortası" uygulaması için kurumlar hafta sonu da hizmet verecek.

5 Mart'ta sona erecek "fındıkta don sigortası" uygulaması için kurumlar hafta sonu da hizmet verecek.

Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, fındık ürününde don olayına karşı başlatılan sigorta uygulamasının 5 Mart'ta sona ereceği, çiftçilerin mağduriyetini önlemek amacıyla il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri ve tapu sicil müdürlüklerinin 16 Şubat, 23 Şubat ve 2 Mart Cumartesi günleri, Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili işlemler için hizmet vereceği belirtildi.

Çiftçilerin don olayı meydana gelmeden ürünlerini sigortalatmasının büyük önem arz ettiği ifade edilen açıklamada, fındıkta don ve diğer risklere karşı sigorta yaptırabilmek için çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki bilgilerini güncellemesi ve sigorta acentelerine başvurması gerektiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: