Firari Maymun

Antalya’da, sahibinden kaçan maymun mahalleyi birbirine kattı. Bir seranın içerisinde sıkıştırılan maymun, iğneyle bayıltılıp hayvanat...

Antalya’da, sahibinden kaçan maymun mahalleyi birbirine kattı. Bir seranın içerisinde sıkıştırılan maymun, iğneyle bayıltılıp hayvanat bahçesine götürüldü.

Antalya’nın Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde sahibinden kaçan ve kime ait olduğu belirlenemeyen bir maymun, ortalığı birbirine kattı. Yaklaşık 10 gündür mahallede dolaştığı ifade edilen maymun, seralara zarar vermeye başlayınca vatandaşlar polisi arayıp yardım istedi. Maymunun bir seranın içerisine girdiğini gören polis, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

Reklam
Reklam

Hayvanat bahçesine gelen uzman ekip, bir süre ellerindeki fileyle ‘yeşil maymun’ türünden olduğu belirlenen maymunu yakalamaya çalıştı. Görevliler, seranın içerisinde sürekli kaçan maymunu yakalayamayınca, bu kez sakinleştirici iğne kullandı. Bir saat beklemelerine rağmen maymun bayılmayınca, silahla ikinci bir uyuşturucu iğne daha atıldı. Seranın içerisinde saatlerce kovalanan maymun, üçüncü iğnenin ardından bayıltılıp yakalandı. Bir kafese konulan maymun, hayvanat bahçesine götürüldü.

Yetkililer, üç iğne ile dana bayılttıklarını, maymunun ise güçlükle bayıldığını söyledi.

Maymunun bir haftadır mahallede gezdiğini söyleyen seranın sahibi Meryem Koç, “Maymun, 10 gündür sera içinde salatalık, biber, fasulye, patlıcan yiyordu. Boynunda tasması var ama kime ait olduğunu bilmiyoruz. Seraya girip çıkıyordu. Bugün sera içinde sıkıştırdık. Seranın pencerelerini kapatıp polisi aradık. Bir bakıyorsun zeytin ağacına çıkmış, bir bakıyorsun bizim seraya girmiş. Salatalık, patlıcan, biber ve kavun olduğu için bizim serayı çok sevdi. Sürekli girmeye başladı. Birkaç kez kendi imkanlarımızla yakalamaya çalıştık ama başaramadık. Çok hızlı hareket ediyor. Ağaca çıkıp bizimle dalga geçiyordu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: