Fırat bebeği hiçbir hastane kabul etmedi

İZMİR (İHA) - İzmir'de dün sabah dünyaya gelen ve doğum sırasında ciğerlerine dışkı yapıştığı için nefes almakta güçlük çeken ve acilen ameliyat edilmesi gereken bebeği, hiç bir hastanenin kabul etmediği ileri sürüldü.

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Zeynep Kıran sabah saat 07.50 sıralarında ismi Fırat olan bir erkek bebek dünyaya getirdi. Normal yollarla doğan bebeğin doğum sırasında kendi dışkısını yuttuğu ve bu nedenle solunum yetersizliği yaşadığı ifade edildi. Hastanede bulunan iki kuvözden birinin boşalmasını bekleyen aile, akşam saatlerine doğru bebeklerini kuvöze yatırabildi. Ancak çekilen filmlerde ciğerlerine yapışan dışkı yüzünden ciğerlerinde yırtılma olduğu belirlenen bebeğin acilen ameliyata alınması gerektiği ortaya çıktı. Ancak hafta sonu olması nedeniyle hastanede uzman hekimin bulunmaması ve yeterli ekipmanın olmaması nedeniyle çocuklarını başka bir hastaneye götürmeleri söylenen Kıran ailesi, İzmir'deki neredeyse tüm devlet hastaneleri ve özel hastaneleri arayarak, bebeklerinin tedavi altına alınmasını istedi.

Reklam
Reklam

İstekleri aradıkları bütün hastaneler tarafından reddedilen aile isyan etti. Baba Kudpeddin Kıran, "Bebeğimiz dünyaya geldikten sonra dışkısını yuttuğunu söylediler, ancak doğum sonrasında temizleyerek normal odaya aldılar. Akşam nöbetçi doktor beni çağırdı ve çocuğumuzun durumunun kritik olduğunu, nefes almakta zorlandığını ifade etti. Nöbetçi doktor, hastanede yeterli ekipman ve uzman doktor olmadığını bu nedenle çocuğun başka bir hastaneye nakil edilmesi gerektiğini söyledi. Bize de, ellerinden geleni yaptıklarını gerisinin Allah'a kaldığını söyleyince şok olduk" dedi.

Bebeklerinin tedavi ve ameliyat edilmesi için neredeyse bütün hastaneleri aradıklarını söyleyen Kıran, "Hiç bir hastane sorumluluk almamak için bebeğimizi kabul etmedi. Çocuk bugün atlatırsa yarın uzman bir doktor bakabilirmiş. Eğer bebeğimize bir şey olursa gerekli yerlere şikayette bulunacağım" diye konuştu.
Akşam saatlerinde Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nden bebek Fırat Kıran'ı kabul ettiği yönündeki gelen haber üzerine henüz bir günlük olan bebek, küvöz içerisinde hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam