Fırat Üniversitesi, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında 10 yeni proje ile 7. sıraya yükseldi.
1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe giren Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun'un girişimcilere yönelik destek mekanizmalarından olan "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı" kapsamında yerli ve yabancı çok sayıda üniversitenin yer aldığı listede Kasım 2011 verilerine göre 8 girişimci ile 12. sırada bulunan Fırat Üniversitesi, 2012'de sunulan 10 yeni proje ile 7. sıraya yükselme başarısı gösterdi. Böylece Fırat Teknokent bünyesinde 900 bin TL'lik kaynak girişi ile 9 firmanın kurulması ve en az 25 nitelikli elemanın istihdamının sağlanmasının önü açılmış oldu.
Kanun kapsamında desteklenmesi uygun bulunan girişimci, firmasını kurmasını müteakip en fazla 100 bin TL hibe destek ile bir yıl süre boyunca destekleniyor ve destek teminat alınmaksızın, hibe olarak veriliyor. Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri teşvik ediliyor ve ülkemizde nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen firmaların oluşturulması hedefleniyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz