Fırat Üniversitesi 'biyoistatistik' Kursu Düzenledi

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sürekli Eğitim Merkezi ve Biyoistatistik Derneği iş birliği ile 'İyi...

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sürekli Eğitim Merkezi ve Biyoistatistik Derneği iş birliği ile 'İyi Biyoistatistik Uygulama Kursu' düzenlendi. Kurstan öğretim üyeleri ve öğrenciler yararlanıyor.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Oktay Burma, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çetin Gençer, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörü Kutbeddin Demirdağ, pozitif bilimlerin temeli olan gözlemlerin yapılması, verilerin toplanması, bu verilerin analizi ve yorumu için gerekli yöntemlerin geliştirilip uygulanmasıyla uğraşan istatistik biliminin objektif karar vermede önemli rol oynadığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Sağlık bilimlerinde bir bilimsel çalışmanın geçerliliği olabilmesi için mutlaka istatistiksel temele dayandırılması gerekmektedir. İyi biyoistatistik uygulama kursu ile bilimsel araştırmalarda kullanılacak istatistikler analizlerin sağlıklı şekilde yürütülmesi konusunda çok değerli katkıların sağlanacağı aşikardır. Biyoistatistik biliminin akademik hayattaki öneminin yadsınamaz olması nedeniyle biz de bunun farkında olan öğretim üyesi ve öğrencilerimizin biyoistatistik kurslarıyla eğitimi ve sertifiye edilmesini amaçladık.” dedi. Daha önce lisanslı kullanımında ciddi sorunlarla karşılaşılan istatistik paket programının, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve FÜBAP tarafından 500 bilgisayarda eş zamanlı olarak kullanılacak şekilde en gelişmiş versiyonu satın alınarak tüm öğretim üyelerinin ve öğrencilerin hizmetine sunulduğunu açıkladı. Demirdağ, bu kurstan sonra ileri bir tarihte 'İyi Biyoistatistik Uygulama Kursu-II' düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Biyoistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu ise 'Araştırmalarda Biyoistatistik Prensip ve Yöntemlerinin Bilinçli Kullanımı' konusunda bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz