Fırat Üniversitesi Camisinin Temeli Atıldı

Fırat İrfan ve Eğitim Derneği tarafından üniversite içerisinde yaptırılacak olan Fırat Üniversitesi Murad Camisinin temeli törenle atıldı.

Fırat İrfan ve Eğitim Derneği tarafından üniversite içerisinde yaptırılacak olan Fırat Üniversitesi Murad Camisinin temeli törenle atıldı.

F.Ü. Rektörlük Yerleşkesi içerisinde Üniversite Evi yanında yapılacak olan cami için bugün Cuma namazı öncesinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, F.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Fırat İrfan ve Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Tanyıldızı, dernek olarak öncelikle Mühendislik Kampusundaki caminin yenilenme ve büyütülme çalışmasını gerçekleştirdiklerini ardından da Fırat Üniversitesi murad camisi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Tanyıldızı yapılacak caminin Rektörlük kampusu için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Caminin yapılmasını üstlenen İşadamı Orhan Elgin ise cami yaptırmak gibi hayırlı bir işe vesile olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Mimar Mithat Coşkun ise konuşmasında caminin mimari ve teknik durumu hakkında bilgi verdi. Coşkun caminin Osmanlı cami tipinin modern hali olduğunu söyledi.

Programda daha sonra Kuranı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından dua edildi.

Vali Muammer Erol ise böylesine hayırlı bir işe katkı veren herkese teşekkür ettikten sonra butona basarak temele ilk harcı attı.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: