Fırat Üniversitesi Merkezi Laboratuar binasının temeli törenle atıldı

Elazığ Belediye Başkanlığı binasının Malatya Yolu’na taşınmasının ardından Fırat Üniversitesi Hankendi’deki Kesikköprü Yerleşkesi için ilk...

Elazığ Belediye Başkanlığı binasının Malatya Yolu’na taşınmasının ardından Fırat Üniversitesi Hankendi’deki Kesikköprü Yerleşkesi için ilk adımı attı. Malatya yolu üzerindeki Kesikköprü Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle Merkezi Laboratuar binasının temeli geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanvekili Atik Birici, Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kılıç, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, Hankendi Belediye Başkanı Avni Keskin ve çok sayıda üniversite öğretim üyesi katıldı.
Açılışta konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, "Üniversitede bulunan özellikle de mesire yerindeki yeşil alanlar şehir’e nefes vermektedir. Bizler bu 40 yıllık yetiştirilmiş olan ağaçları kesip yerine yeni binalar yapmaktansa, 7700 dönümlük bir arazisi olan ve üniversitenin başlangıçta kurulması için tahsis edilmiş olan bu bölge artık bundan sonra yeni bölümlerin, yeni fakültelerin ve yeni binaların buraya kurulması için senatomuz karar vermiştir." dedi.
Temeli atılan Merkezi Laboratuar Müdürü Doç. Dr. Zülfü Gürocak yaklaşık 6 bin 500 metre kareden oluşacak yeni binanın tüm laboratuarları bir araya toplama imkânı sağlayacağını dile getirdi. Gürocak, "Birden fazla aynı aletin farklı bölümlerde bulunuyordu ve bu durum maddi kayıplara yol açıyordu. Bu bina sayesinde her birimin kullanabileceği ortak bir bina oluşturma imkânı bulacağız." şeklinde konuştu.
Temeli atılan ilk binanın Merkezi Laboratuar olduğunu kaydeden Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, "Bugün temelini atacağımız merkezi laboratuar 3 bin 600 metrekare kapalı alanı olan ve 3 bloktan oluşacak bir birimdir. Aslında 6 bin metrekarenin üzerinde olmasına rağmen 3 bin 600 metrekarenin ihalesi yapılmıştır. Çok kısa zaman içerisinde İletişim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin de temeli bu bölgeye atılacaktır. İleride yine Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve birçok yeni fakültelerin binası da burada yer alacaktır." şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Feyzi Bingöl’ün konuşmasının ardından protokol üyeleri binanın ilk harcı için düğmeye basarak sistemi çalıştırdı. Öte yandan, temel atma töreni sonrasında atılan temel için kurban kesildi ve dualar edildi. Her geçen gün artan bölüm ve fakülteleriyle 30 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Fırat Üniversitesi, Kesikköprü Yerleşkesi'yle, Malatya Yolu’na doğru gelişen Elazığ'ın yeni çehresinde yer alacak hem de öğrencilerine daha modern binalarda eğitim alma imkanı sunacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz