Fırat Üniversitesi Öğrencileri Başkan Sözlü'yü Ziyaret Etti

Fırat Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü son sınıfta okuyan 60 öğrenci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü...

Fırat Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü son sınıfta okuyan 60 öğrenci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sözlü, üniversiteli gençlerin saha çalışmalarını yerinde görmelerinin eğitim açısından önemli olduğunu vurguladı. Sözlü, “Ceyhan Belediyesi olarak şu anda yapımı devam eden atık su arıtma tesisimiz var. Ama henüz inşaat halinde inşallah yapımı bittiğinde yine sizleri ağırlamak isteriz.” dedi.

Başkan Sözlü, bölgenin enerji alanı açısından Türkiye’nin bu alandaki lokomotifi durumunda olduğunu belirterek, “Bölgemiz, İzmit- İstanbul hattının tek alternatifidir. Özelikle BTC’nin gelmesiyle birçok firmanın dikkatini çekmiş durumdadır. Bölgede yapılacak olan rafineri ve petrole dayalı imalat çalışmalarının faaliyete geçmesiyle inanıyorum ki kimya mühendislerinin birçoğu bölgemizde istihdam edilecektir. Bunun için hükümetin elini çabuk tutması ve yasal olarak bölgenin önünü açması gerektiğine inanıyoruz. Fakat şu ana kadar herhangi bir gelişme kaydedilememiştir. Bu yüzden bölge insanı da giderek ümitlerini yitirmeye başladı.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Aslan ise kendilerine zaman ayırdığı için Başkan Sözlü’ye teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Başkan Sözlü tarafından öğrencilere Ceyhan Belediyesi Kültür Yayınları kitap seti hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: