Fırat Üniversitesi Rektörüne Saldırı

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’a kampüs içerisinde bıçaklı bir saldırı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi’nde dün gece saat 20.00 sularında üniversite hastanesi girişindeki kantin nedeniyle çıkan kavgada Rektör Demirdağ ve özel güvenlikçi ile 2 kantinci yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Fırat Üniversitesi Hastanesi girişindeki kantini genişletince üniversite yönetiminden ‘kaçak yapı yıkılması gerekiyor’ cevabını aldıktan sonra yaklaşık 10 günden bu yana Rektör Kutbettin Demirdağ ile görüşme talep eden fakat görüşemeyen kantin işletmecisi, dün gece ‘misafirim’ diyerek kampüs alanı içerisindeki lojman önünde beklediği Rektör’le tartıştı.

Reklam
Reklam

Sözlü tartışmanın bıçaklı saldırıya dönüştüğü kavgada Rektör Kutbettin Demirdağ gözünden darbe aldı. Rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’ı bıçaklı saldırıdan korumaya çalışarak kendini siper eden özel güvenlikçi Özcan Akyurt kafasından bıçakla yaralandı. Kantinciler Efraim Erdoğan ile H.T. de çeşitli yerlerinden yaralandılar.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, kantinci Efraim Erdoğan gözaltına alındı. Yaşanan arbede sonrası tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.

ÜNİVERSİTEDE OLAYLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Son zamanlarda üniversitede yaşanan olumsuzluklar kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanıyor. Geçtiğimiz aylarda üniversite kampüsü içerisinde görev yapan gazetecilere Rektör Prof. Dr. Demirdağ’ın gözleri önünde saldırı gerçekleşmişti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğretim görevlisi defalarca Rektör’den randevu istediğini ancak bir türlü görüşemediğini belirterek son zamanlarda üniversitede yaşanan bu tür saldırıları ve saldırının her kim tarafından yapılırsa yapılsın şiddetle kınadıklarını, Rektör Demirdağ’ın daha barışçıl, yapıcı olmasını istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ajans23 Haber Merkezi olarak Rektör Demirdağ’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yapılan saldırıların her türlüsünü şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz.

REKTÖRLÜK’TEN KINAMA MESAJI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a yönelik dün medya gelen üzücü olay Fırat Üniversitesi Camiası tarafından kınandı.

Fırat Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “ 02 Eylül 2014 Salı akşamı saat: 20.40 sularında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a yönelik kendi konutunda menfur bir bıçaklı saldırı girişimi olmuştur. Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, resmi konutunda bulunduğu sırada güvenlik görevlilerini atlatarak konuta gelen şahıs, Rektör Demirdağ’a fiili saldırı girişiminde bulunmuştur. Saldırı girişiminde bulunan şahsa güvenlik görevlileri ve polis ekipleri tarafından müdahale edilerek, şahıs gözaltına alınmıştır. Üniversitemiz bünyesinde gerçekleşen bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Hocamıza yönelik menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz.”

Reklam
Reklam

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: