Fırat Üniversitesi'nde Akif'i Anlama Paneli

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde(FÜ) Mehmet Akif'i anma ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü kutlandı. Fırat...

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde(FÜ) Mehmet Akif'i anma ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü kutlandı.

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u An(la)ma" konulu panel, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda yapılan panele, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Doğanay, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Panel'de konuşan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, paneli hazırlayan başta bölüm hocaları olmak üzere tüm öğrencilere teşekkür ettiğini belirterek, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andığını söyledi.

Panele konuşmacı olarak katılan İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Talar Özer, Özlem Özer, Murat Karatepe ve Hande Bağcı, Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı, İstiklal Marşı ve Yazılış Öyküsü, İsimden İçeriğe Safahat ve Mehmet Akif’in eserlerinde Doğu Algısı konularında panele katılanlara çeşitli bilgiler verdi.

Panel sonunda Rektör Prof. Dr. Demirdağ tarafından panele konuşmacı olarak katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz