Fırat Üniversitesi'nden, dev pankartla 'sükunet ve birliktelik' çağrısı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi içinde bulunan Spor ve Kültür Daire Başkanlığı’nın duvarına, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu,...

Elazığ'da Fırat Üniversitesi içinde bulunan Spor ve Kültür Daire Başkanlığı’nın duvarına, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı, doğulusu batılısı hep bu milletin evladı aynı cevherin damarlarıdır.” yazılı dev pankart asıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sükûnet ve birliktelik çağrısına Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kılıç da destek verdi. Kılıç, “Bizim millet olarak bu konuda bugün çok daha birliğe beraberliğe çok fazla hesap yapmadan çok fazla siyasi hesap yapmadan el ele birlikte bu işin üstesinden nasıl gelir izin hesabını yapmamız lazım. Bugün hamaset günü değildir. Bugün bir olma birlik olma günüdür.” şeklinde konuştu.
Birliktelik konusunda Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatan Kılıç, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı, doğulusu batılısı hep bu milletin evladı aynı cevherin damarlarıdır.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünün yazılı olduğu dev pankartı da üniversitelerine astıklarını kaydeden Kılıç, “Fırat Üniversitesi camiası olarak aziz şehitlerimize bu anlayış içerisinde anmayı uygun gördük ve üniversite öğrencilerimizden bütün milletimizden beklentimiz de o dur ki lütfen bu konuda oyuna gelmeyelim bir olalım birlik olalım.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz