Fırat Üniversitesi'nden Uzak Doğu Atağı

Fırat Üniversitesi ile Tayland Prince of Songkla Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Fırat Üniversitesi ile Tayland Prince of Songkla Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Fırat Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki üniversiteler ile ikili protokoller imzalayan, Erasmus kapsamında Avrupa'ya öğrenci ve öğretim elemanı gönderen, Avrupa'nın farklı üniversitelerinden eğitim için gelen öğrenci ve öğretim elemanlarını kabul eden Fırat Üniversitesi'nin hedefini, Uzak Doğu olarak belirlediği belirtildi.

Fırat Üniversitesi'nin geçen yıl Hongkok Üniversitesi ve Hongkok City Üniversitesi, bir ay önce de Pakistan'ın Lahor Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladığı anımsatılan açıklamada, son olarak da Prince of Songkla Üniversitesiyle işbirliği protokolü imzalandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 22-26 Mayıs'ta Tayland'ın Hat Yai ve Pattani şehirlerine giderek Tayland'ın en önemli üniversitelerinden birisi olan ve fakülte sayısı olarak Fırat Üniversitesi yakın benzerlik gösteren Prince of Songkla Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan görüşmeler sonucunda Prince of Songkla Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılında birkaç öğrenciyi 6 ay süreyle Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne göndermeyi kabul ettiklerini bildirdi."

Açıklamada, İlahiyat Fakültesi'ni barındıran Tayland'ın Pattani şehrinin Malezya sınırında bulunduğu, nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını Müslümanların oluşturduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: