Fire vermeyen tek parti AK Parti oldu

AK Parti, MHP ve DYP'nin Meclis'in tatile girmesini öngören önergesinin kabul edilmesinin ardından gözler partilerdeki firelere çevrildi.

AK Parti dışındaki tüm partilerin fire verdiği oylamada, Meclis'in tatile girmesini isteyen DYP, DSP ve MHP'de çok sayıda milletvekili önergenin reddi yönünde oy verdi. Meclis'in tatile girmeden çalışmalarını sürdürmesinden yana tavır ortaya koyan ANAP ve YTP'de de çok sayıda fire oldu. Önergenin reddi yönünde karar alan Saadet Partisi'nde ise 4 milletvekilinin kabul oyu verdiği öğrenildi.

ANAP'IN FİRELERİ

Seçimlerin ertelenmesinden yana tutum izleyen ANAP'ta önergeye 2 milletvekili kabul oyu verdi. ANAP İstanbul Milletvekili Ediz Hun ile Ankara Milletvekili Birkan Erdal, partinin genel çizgisinden ayrı hareket ederek Meclis'in tatile girmesi yönünde oy verdiler. ANAP'ın küskünleri arasında yer alan Işın Çelebi, Veysel Atasoy, Mehmet Güneş, Ekrem Pakdemirli, Kamran İnan ve Bülent Akarcalı çekimser kaldılar.

Reklam
Reklam

DYP'NİN KÜSKÜNLERİ DE ÖNERGEYE RED VERDİLER

Seçimlerin ertelenmemesi ve Meclis'in tatile girmesi yönünde bağlayıcı grup kararı alan DYP de çok sayıda fire verdi. Çiller'in tüm çabalarına rağmen partideki liste küskünleri Meclis'in tatile girmemesi yönünde oy kullandı. DYP'de önergeye red oyu verenlerin isimleri şöyle: "Mustafa Eren, Murat Akın, Ali Naci Tuncer, Hayri Kozakçıoğlu, Zeki Ertugay, Salih Sümer, Hakkı Töre, Fetullah Gültepe, Abdulhaluk Çay, Mahmut Nedim Bilgiç, Kemal Aykurt, Nurettin Atik". DYP'de tek çekimser kalan milletvekili ise Sadri Yıldırım oldu.

MHP, 19 FİRE VERDİ

3 Kasım'da seçim yapılmasından yana tavır koyan diğer bir parti olan MHP'de de çok sayıda fire oldu. Oylamada 20'ye yakın fire veren MHP'de Meclis'in tatile girmemesi yönünde oy kullanan küskün milletvekilleri şunlar: "Hasan Basri Üstünbaş, Müjdat Kayayerli, Namık Hakan Duruhan, Mehmet Ay, Hüseyin Kalkan, Ahmet Çakar, Bekir Olgun, Ayhan Çevik, Aydın Gökmen, Mustafa Yaman, Mustafa Haykır, Cahit Tekelioğlu, Mesut Türker, Hanifi Tiryaki, Osman Müderrisoğlu, Mükerrem Levent, Hasan Hüseyin Bolak, Nail Çelebi".

Reklam
Reklam

BU DA ECEVİT'İN KÜSKÜNLERİ

Seçimlerin ertelenmemesi yönünde görüş belirten Başbakan Bülent Ecevit'in partisi DSP'de de fireler oldu. Yücel Erdener, Ömer Üstünkol, Fırat Dayanaklı, Hasan Metin ve Tahir Köse, önergenin reddi yönünde oy kullandı.

İHA