Fırıncılar Da Hafta Tatili İstiyor

Haftanın her günü çalışarak hizmet üreten fırıncı esnafı da hafta tatili istiyor.Bağcılar Belediyesi'nin fırıncı esnafını...

Haftanın her günü çalışarak hizmet üreten fırıncı esnafı da hafta tatili istiyor.

Bağcılar Belediyesi'nin fırıncı esnafını bir araya getirdiği toplantıda haftalık tatil uygulaması gündeme geldi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın “Berberler haftada bir gün izin kullanıyor. Bunu düzenledik, eğer aranızda anlaşırsanız sizin için de haftada bir gün tatil uygulaması başlatabiliriz” şeklindeki önerisi fırıncılar tarafından büyük alkışla karşılandı. “Tatil sizin de hakkınız” diyen Çağırıcı, “Ayrıca, haftalık izin olmadığından dolayı gençler bu mesleğe rağbet etmiyor, dolayısıyla da ustalar yetişmiyor. Eğer siz aranızda anlaşırsanız biz de belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Uygulamaya uymayanlar için yaptırım boyutunda da arkanızdayız” dedi.

Reklam
Reklam

Programa katılan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Böyle bir Başkan’la yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bir fırıncı gibi bizi düşünüyor. Bağcılar'ı pilot ilçe yapalım” diye konuştu.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, Başkan Çağırıcı’nın fırıncıların en önemli sorununa parmak bastığını söyledi. Özer, Bağcılar’ın pilot bölge olarak uygulanabileceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: