Fırıncıların Başı Ruhsatsız Çalıştırılan Işletmelerle Dertte

Antalya’da faaliyet gösteren 220 fırından 39’u ya ruhsatsız ya da başka bir ruhsat adı altında...

Antalya’da faaliyet gösteren 220 fırından 39’u ya ruhsatsız ya da başka bir ruhsat adı altında üretim yaptığı belirtildi.

Antalya Fırıncılar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, mevcut ruhsatı olmayan bu fırınlarla haksız rekabet içerisinde bulundukları, bu konuyla ilgili defalarca ilçe belediyelerine yazılı başvuruda bulunulmasına rağmen bir sonuç alamamalarından şikâyetçi oldukları bildirildi.

Açıklamada bazı ruhsatsız fırınların ruhsatlı fırınlardan göstermelik irsaliye ve fatura alarak üretimi kendilerinin yaptığını iddia ettiği belirtildi. Yedi yıl önce tek ruhsatsız fırınla bu olumsuzlukların başladığı belirten açıklamada, gerekli önlemlerin alınmamasında bu rakamların daha da katlanacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Yaşanan bu olumsuzluklara belediyelerin gerekli hassasiyetleri göstermesi gerektiğini belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, “Fırın açacak olan kişilerin mağdur olmaması için ilgili belediyeye giderek işyeri açmak için ön izin aldıktan sonra yatırım yapmaları gerekmektedir." dedi.

Son günlerde başlatılan kampanyalarla ekmek israfının da önüne geçmeye çalıştıklarını ifade eden Buhurcu, ruhsatsız açılan fırınlarla hiçbir şekilde israfın önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: