Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

En lezzetli ve en sevdiğimiz kebaplardan olan patlıcan kebabını evinizde kolayca pişirebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 30dk
Pişirme Süresi 30dk
Kalori/Porsiyon -

En lezzetli ve en sevdiğimiz kebaplardan olan patlıcan kebabını evinizde kolayca pişirebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Özellikle bu enfes kebabı lavaş ve ayran ile birlikte servis etmenizi öneriyoruz.

Malzeme Listesi

3 adet orta boy patlıcan
500 gram kıyma
1 su bardağı galeta unu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
50 gram tereyağı
1/2 çay bardağından biraz az sıvıyağ
Bir tutam pul biber
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı kadar domates salçası
Bir tutam tuz

Reklam
Reklam

(6-8 Kişilik - 60 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak patlıcanları hiç soymadan dilediğiniz kalınlıktaki dilimlere göre kesin. Sonrasında bir kaba, bir miktar su alın. İçine tuz dökün. Ardından bu patlıcanları da acısı çıksın diye 20 dakika boyunca bu tuzlu suda bekletin.

Adım 2

Geniş bir yoğurma kabı ya da tepsi alın. İçine köfte için gerekli olan malzemelerin tamamını koyarak tam köfte kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonrasında kıvama kıymalardan köfte için parçalar alarak elinizle yassı yuvarlaklar haline getirin. Bu işlemi tüm kıyma harcına uygulayın.

Adım 3

Başka bir yerde orta büyüklükte bir borcam ya da fırın tepsisi alın. Tepsinin içine bir sıra patlıcanları bir sıra da köfteleri dizin ve bu şekilde tüm tepsinin etrafını doldurun. Tepsinin boş kalan orta kısmına ise dilimlemiş olduğunuz domatesler ile bütün haldeki biberleri koyun.

Adım 4

Bu aşamada kebabın sosunu yapmaya geçin. Bir tavaya sıvı yağı ve tereyağı alın, bu şekilde kısa bir süre eritin. Ardından tavaya domates salçasını ilave edin ve bir süre karıştırarak kavurun. Sonrasında tercih ettiğiniz ve malzeme listesinde bulunan baharatlar ile tuzu ve suyu da ekleyerek kısa bir süre daha pişirin. Devamında bu hazırlamış olduğunuz sosu, tepsi içinde bulunan patlıcan kebabının içine dökün.

Reklam
Reklam
Adım 5

Tepsideki patlıcan kebabının üstünü bir fırın poşeti ile kapatın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kebabı 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Ardından fırının kapağını açarak fırın poşetini tepsiden çıkartın. Sonrasında tepsiyi yeniden fırına koyun ve patlıcanlar kızarana kadar pişirmeye devam edin. Patlıcanların da üstü kızardıktan sonra fırını kapatın ve patlıcan kebabının bulunduğu tepsiyi fırından çıkartın. Kebabı 15 dakika boyunca dışarıda dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktası

Patlıcan kebabının lezzetinin güzel olması için özellikle doğru ve düzgün patlıcanların seçilmesine özen gösterebilirsiniz. Köftenin tam kıvamında ve çok lezzetli olması için eti, kuzu eti olarak tercih edebilir ve yağsız olmasına dikkat edebilirsiniz.