First Lady'lerin barış yemeği

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Hanım ile Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Hanım arasındaki soğukluk, aylar sonra eşlerin de yer aldığı akşam yemeğinde giderilmeye çalışıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'e çıktığından bu yana Başbakan Erdoğan ve ailesiyle ilk kez Dışişleri Konutu'ndaki akşam yemeğinde biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dün akşam Dışişleri Konutu'nda akşam yemeği verdi. Yemeğe eşler de katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliği yaptığı yemek gece geç saatlere kadar sürdü. Yemek, Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının ardından Dışişleri Konutu'nda Erdoğan'a verdiği ilk yemek oldu.

Reklam
Reklam

Erdoğan, Başbakanlık resmi konutundaki programının ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte Cumhurbaşkanı Gül'ün hala ikamet ettiği Dışişleri Konutu'na geçti. Daha önce Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyona Erdoğan eşsiz katılmış, Hayrünnisa Gül de Erdoğan'a "Emine Hanım neredeler?" diye sormuştu. Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan 17 Aralık'ta Konya'da Şeb-i Arus'ta bir araya gelmişti.