Fırtına Avrupa'da esti!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Legia Varşova ile karşılaştı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu dördüncü maçında L.Varşova'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti ve bir üst tura yükselme adına büyük bir adım attı.Maçtan kareler

Bordo-Mavili ekibe galibiyeti getiren goller 71. dakikada Dosa Junior (k.k.) ve 79'da Olcan Adın'dan geldi.

Bu sonucun ardından puanını 10'a yükselten Trabzonspor, Lazio'nun önünde liderliğini sürdürdü.

J GRUBU PUAN DURUMU

Trabzonspor 4 3 1 0 10

Lazio 4 2 2 0 8

A. Limassol 4 1 1 2 4

Legia Varşova   4     0     0     4     0

Başbakan'dan 'son dakika' sürprizi

Reklam
Reklam

Avrupa'daki temasları kapsamında gece saatlerinde İsveç'ten Polonya'ya geçen Başbakan Erdoğan da direkt olarak maçın oynandığı Varşova Stadı'na geçti.Karşılaşmanın 85. dakikasına yetişebilen Erdoğan, Trabzonsporlu futbolculara bir sürpriz yaptı.Başbakan, mücadelenin ardından soyunma odasına inerek galibiyet dolayısıyla oyuncuları tebrik etti.Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:"Çok çok mutlu olduk. Gerçi biraz işin bitimine anca yetişebildik. Gelirken 0-0'dı ama geldiğimizde 2-0'ı görünce çok çok mutlu olduk.Temennim odur ki önümüzdeki Limassol maçını da alınca zaten heralde grup lideri olarak bir üst tura geçme şansını Trabzonspor yakalayacaktır.Tüm yöneticileri, teknik kadroyu, sporcuları özellikle tebrik ediyorum. 'Trabzonumuza ve ülkemize hayırlı olsun' diyorum."

NOTLAR.. NOTLAR..

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, sakatlığı sona eren Gustavo Colman'a ilk 11'de görev verdi.

Reklam
Reklam

UEFA Avrupa Ligi'nde 3 Ekim'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Lazio ile yapılan grubun üçüncü maçında sakatlanan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman yeniden formasına kavuştu.

Teknik direktör Akçay, bordo-mavili takımın ligde Fenerbahçe, Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Legia Varşova ile oynadığı maçlar olmak üzere son 5 karşılaşmasında görev alamayan Colman'ı, Legia Varşova karşısında sahaya sürdü.

-Tek eksik Yusuf Erdoğan

Grupta maç öncesi lider bulunan Trabzonspor'da, tek eksik oyuncu sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan oldu. Geçen hafta Elazığspor ile oynadığı karşılaşmada attığı gol sevinci sonrasında sakatlık geçiren futbolcu, kadroda yer almadı.

Akçay, Polonya'ya getirdiği oyunculardan üçüncü kaleci Fatih Öztürk ve genç forvet oyuncu Emre Güral'a 18 kişilik kadroda yer vermedi.

-Stoperler formalarına Avrupa'da kavuştu

Trabzonspor'un ligde gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle cezalı durumda bulunan oyuncuları Mustafa Yumlu ve Aykut Demir, UEFA Avrupa Ligi'nde formalarına kavuştular.

Reklam
Reklam

Geçen hafta Elazığspor maçında forma giyemeyen ve cezaları süren futbolcuları teknik direktör Mustafa Akçay, ilk 11'de sahaya sürdü. Giray'ı yedek kulübesine çeken Akçay, bu oyuncunun yerine Mustafa Yumlu'ya stoperde görev verdi. Aykut Demir de savunmanın solunda forma giydi.

-Polonya Büyükelçisi'nden kampa ziyaret

Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, bordo-mavili takımın Polonya'da kamp yaptığı oteli ziyaret etti. Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşen ve takımaLegia Varşova maçı öncesibaşarı dileyen Özcan'a üzerinde isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi.

-Adrian'a ikinci doğum günü kutlaması

Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian Mierjezewski'nin 27. yaş günü ikinci kez kutlandı. İlk olarak Varşova 'ya giderken uçakta THY ekibi tarafından özel olarak hazırlanan pastayı kesen Adrian'a ikinci kutlama kamp yapılan otelde yapıldı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da yer aldığı akşam yemeği sonrası Adrian'nın doğum günü kutlandı.

-Maç öncesi dostluk yemeği

Reklam
Reklam

Legia Kulübü tarafından maç öncesiTrabzonspor'a yemek verildi. Yemeğe başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Genel Sekreter Köksal Güney, Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar ile UEFA Temsilcisi Dusan Tittel, Legia Kulübü Başkanı Boguslaw Lesnodorski, Asbaşkanı Rafal Wyszomierski, Menajer Michal Zewlakow ve Sportif Direktör Jacek Masusek katıldı. Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.

-Taraftar ilgisi

Trabzonspor taraftarları, Polonya deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadılar. Soğuk havaya rağmen yaklaşık bin taraftar takımlarını yalnız bırakmadı. Tribinde Ankaragücü Kulübü'nün bayrağı ve taraftarları da yer aldı. Legia Varşova taraftarları ise maça fazla ilgi göstermezken tribünde büyük boşluklar gözlendi.

LEGİA VARŞOVA 0 - TRABZONSPOR 2

Stat: Legia Varşova Stadyumu

Hakem: Ruddy Buquet

Legia Varşova: Skaba, Bereszynski, Rzezniczak, Junior, Brzyski, Jodlowiec, Furman (Dk. 85 Mikita), Kucharczyk (Dk. 72 Ojama), Helio Pinto, Kosecki, DvalishviliTeknik Direktör: Jan Urban

Reklam
Reklam

Trabzonspor: Onur (Dk. 54 Zeki), Bosingwa, Bamba (Dk. 50 Giray Kaçar), Mustafa, Aykut Demir, Zokora, Colman, Olcan, Adrian (Dk. 84 Alanzinho), Malouda, Henrique  Teknik Direktör: Mustafa Akçay

Gol: Dk. 71 Dosa Junior (k.k.), Dk. 79 Olcan Adın (Trabzonspor) 

Sarı Kartlar: Malouda, Zokora (Trabzonspor) / Furman (Legia)

MAÇTAN DAKİKALAR..

8. dakikada rakiplerinden sıyrılarak sağ taraftan ceza alanına giren Malouda'nın şutunda, top savunmaya çarparak uzaklaştı.

18. dakikada ceza alanı sağ tarafında Aykut Demir'den sıyrılan Kucharczyk'in şutunda yerden seken topu kaleci Onur Recep Kıvrak, ayağıyla kornere gönderdi.

23. dakikada Jodlowiec'in şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak sol tarafına doğru yerden gelen topu yatarak çeldi. Dönen topuKucharczyk yakın mesafeden tamamladı ancak ofsayt gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı.

24. dakikada Dvalishvili'nin yerden şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, üzerine doğru gelen topu kontrol etti.

33. dakikada Brzyski'nin ceza alanı dışından sert şutunda yerden seken top direğin yanından auta gitti.

Reklam
Reklam

43. dakikada Olcan Adın'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırdığı top Bosingwa'nın önüne düştü. Bu futbolcunun uzak mesafeden şutunda top yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

2. yarı Legia Varşovalı futbolcuların vuruşu ile başladı.

49' İkinci yarı ilk yarıya oranla biraz daha yüksek tempoyla başladı.

53' Trabzonspor’da Onur Kıvrak sakatlanarak yerini Zeki Ayvaz’a bırakıyor

58' Gelişen ev sahibi ekip atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada savunmamızın karşıladığı topa Junior çok sert vurdu ve savunmaya çarpan topu son anda Zeki kornere çeldi.

60' Rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandık. Olcan’ın ceza alanına ortasında Giray’ın kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.

66' Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede rakibine sert bir müdahalede bulunan Didier Zokora sarı kart gördü.

71'  GOOOOLLLL!!!! Trabzonspor Malouda’nın golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti.

73' Legia Varşova’da oyuncu değişikliği. Michal Kucharczyk oyundan çıkarken Henrik Ojamaa oyuna girdi.

Reklam
Reklam

79' GOL! GOL! GOL! Olcan Adın Trabzonspor 2 farklı üstünlüğü ele geçiriyor. Hızlı gelişen kontra atağımızda Adrian’ın pasında sağ kanatta topla buluşan Malouda, ceza alanına girip pasını müsait durumdaki Olcan’a verdi ve Olcan’ın sert şutu direğin dibinden ağlarla buluştu.

84' Trabzonspor’da oyuncu değişikliği. Adrian Mierzejewski oyundan çıkarken Alanzinho oyuna girdi.

85' Legia Varşova’da oyuncu değişikliği. Dominik Furman oyundan çıkarken Patryk Mikita oyuna girdi.