Fırtınanın Faturası 5 Milyon Lira

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, geçen haftaki fırtınanın 2 bin 293 serada toplam 5...

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, geçen haftaki fırtınanın 2 bin 293 serada toplam 5 milyon TL'lik hasara sebebiyet verdiğini açıkladı.

Geçen haftaki fırtınanın ardından Yalova Tarım İl Müdürlüğü tarafından seralarda hasar tespiti çalışmaları tamamlandı. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, 3 bin seranın zarar gördüğünü belirterek, "Hasar tespit çalışması tamamlandı. Tespitlere göre 2 bin 293 serada hasar meydana geldi. Bu hasarın yüzde 90'lık bölümü naylon hasarından oluşuyor. 4 bin 419 metrekare alanda oluşan hasarın toplam maddi boyutu ise 5 milyon TL. Biz hasar tespit raporunu alarak Ankara'ya gidecek ve bu raporu genel merkezimize teslim edeceğiz. Ardından da bakanla görüşeceğiz. Çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesini, zararın tazmin edilmesini talep edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Kocaeli'de de fırtınanın büyük hasara yol açtığını dile getiren Beşli, "Burada zarar gören seraların naylonları Kocaeli Valiliği'nce karşılandı. Biz de Yalova Valiliği'nden aynı şeyi talep ediyoruz. Zira seraların bir an önce örtülmesi, ürünlerin zarar görmesini asgariye indirir" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: